lørdag 8. mai 2010

Andre MGP-semifinale

Forrige lørdag ble den første semifinalen vurdert som knallsterk, med en totalsum på 64 poeng på 17 låter.

Men etter den søte kløe kommer den sure svie, som de sier på Olafiaklinikken.

Med den nette sum av fire enere og fire toere, er ikke akkurat den andre semifinalen noen seanse for historiebøkene. Med unntak av et par favoritter, som begge kan gå helt til topps i finalen.

Totalt på 17 låter: 50 poeng.

1. Litauen
InCulto - «East European Funk»Politiiiiii, hjeeeeelp! Dette er nok det verste jeg har hørt i MGP-sammenheng. Selv tatt i betraktning at han til venstre er litt søt, og at de river av seg buksene og synger avslutningen i glitrende paljettskjørt i sølv.
Terningkast 1.

2. Armenia
Eva Rivas - «Apricot Stone»Jepp, hun synger virkelig «I began to cry a lot, and she gave me apricot». Jeg er i sjokk! Dette er så tafatt at jeg mistenker Armenia for ikke å ta Eurovision helt alvorlig. Til og med «moduleringen» fucker hun opp.
Terningkast 1.

3. Israel
Harel Skaat - «Milim»Didriks største konkurrent? Etter to katastrofer innledningsvis, sørger den hebraiske guden Harel for reisning av ehhh... hårene på armene med sin lekre fremtoning og himmelske stemme. Men er ikke skjorta kneppet en knapp for høyt?
Terningkast 6.

4. Danmark
Chanée & N'evergreen - «In A Moment Like This»Blir aldri Bettan og Jan Werner-schwung over denne duetten. Men for all del, vindmaskin og synkron koreografi trekker opp. Ikke direkte udigg, men kjedelig og litt sjelløst. Omtrent som å spise pizza på Egon.
Terningkast 3.

5. Sveits
Michael von der Heide - «Il Pleut de L'Or»Søt og androgyn blond mann som synger på fransk høres i utgangspunktet uimotståelig ut. Og sangen har unektelig visse kvaliteter, selv om det nok ikke akkurat, vel, regner gull av den.
Terningkast 4.

6. Sverige
Anna Bergendahl - «This Is My Life»Verdens schlagernasjon fikk kortslutning tidligere i år, og sender en fremtidig P4-favoritt til Oslo. Neste låt, takk. Carola, hvor er du?!
Terningkast 2.

7. Aserbajdsjan
Safura - «Drip Drop»Kunne like gjerne vært en Rihanna-låt, bør bli topp tre. Safura har skjønt det meste og blotter lårene frekt og freidig. I tillegg har hun laget en forbedret versjon av denne - hvor hun jo plutselig glemmer å synge. Pluss for hele fire dansende kjekkaser uten skjorte under dressjakka. Når blir det mote, spør nå jeg.
Terningkast 6 (på den nye versjonen).

8. Ukraina
Alyosha - «Sweet People»Jeg får si som mamma ville sagt: «Her var det mye reip gjennom sår rævv». Og hva er greia med helt skamløst å zoome kameraet inn på puppene til dama på 2:28?
Terningkast 2.

9. Nederland
Sieneke - «Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)»Jeg nekter å tro det! Nederland ser ut til å ha slått to fluer i en smekk i år, og har arrangert MGP og MGP Junior samtidig. Vinnerbidraget synges av en voksen dame som er veldig glad for noe, mens låta er skrevet av ei jente på ni. I tillegg har de meldt seg på til den internasjonale finalen i 1987. Jeg tør likevel ikke gi terning én, siden jeg sikkert kommer til å danse entusiastisk til denne i fylla på Elsker mer enn én gang.
Terningkast 2.

10. Romania
Paula Seling & Ovi - «Playing With Fire»Man skal ikke leke med ild, lærte jeg da jeg var liten, for da kan det ta fyr. Men som voksen innser man at det noen ganger kunne vært like greit.
Terningkast 2.

11. Slovenia
Ansambel Žlindra & Kalamari - «Narodnozabavni Rock»Jeg er målløs! Det hjelper liksom ikke på at kjolen hennes får samme behandling som den urteite Champions League-ballen mot slutten.
Terningkast 1.

12. Irland
Niamh Kavanagh - «It's For You»La gå at antrekket kostymet er mindre heldig, la gå at de bruker den evinnelige fløyta si og la gå at hun var med i 1993. Men er det mulig at alle, absolutt alle, synger så innmari falskt?
Terningkast 1.

13. Bulgaria
Miro - «Angel Si Ti»Hahaha, fantastisk! Han har en egen mann som står på hendene og skrever oppå flygelet sitt. Her var det mye visuelt snacks, gitt. Bulgaria har virkelig tatt koreografien på alvor, og fortjener absolutt bonus for iherdig innsats. Etterlengtet friskt pust etter et altfor langt balladehelvete.
Terningkast 4.

14. Kypros
Jon Lilygreen & The Islanders - «Life Looks Better In The Spring»OMG, vræff! MGP har fått sin egen gitar-twink!!! Jon Lilygreen er sannsynligvis den søteste britiske charterturisten som noensinne har festet i Aya Napa - hvis han er gammel nok. Forresten; fin sang, og.
Terningkast 5.

15. Kroatia
Feminnem - «Lako Je Sve»Schizofrent så det holder! Tydelig at svulstige ballader proppfulle av patos og lesbisk erotikk går rett hjem i Slovenia. Og sikkert også her hjemme.
Terningkast 4.

16. Georgia
Sofia Nizharadze - «Shine»Gravalvorlig, pompøst og relativt uinteressant. Men Sofia synger da i alle fall reint, i motsetning til mye av det vi får høre så langt i den andre semifinalen.
Terningkast 3.

17. Tyrkia
maNga - «We Could Be The Same»Hadde aldri trodd jeg skulle få se en ordentlig rocke-tyrker. Forsåvidt bedårende nok, men nei, denne andre semifinalen kommer jeg til å trenge seriøse mengder rusmidler for å komme meg gjennom, altså.
Terningkast 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar