fredag 13. februar 2009

Coverfredag: Fyrverkeri vs friskmeldt landeplage

Forrige uke endte uavgjort mellom Bob Dylan og Jimi Hendrix. Denne gangen er det klart for en heftig duell mellom to herlige damer. Sangen er covret til det kjedsommelige, og gikk helt til topps på Billboard-lista i 1986.

Cyndi Lauper - True Colors
Lauper hadde faktisk andre sanger enn den om jenter som vil ha det gøy. Her har hun til og med klippet av det fargerike håret, og fått en sånn morsom gitar på fanget. Artig. Litt mer crazy var hun i den originale videoen. Uansett, Cyndi står igjen som noe av det kuleste som kom ut av 80-tallet, selv så mange år etter. Litt sånn du skulle ønske bestemora di har vært.

Ane Brun - True Colors
Skap en landeplage (grøss), og du kan være sikker på at jeg forlater deg. Det skjedde nesten med Ane. Hun var rett og slett ute i kulda et øyeblikk. Så kom hun med en dritfet versjon av Big in Japan, og ble kulere enn noensinne. Denne sangen er også fet, men på en sånn søt "jeg er norsk men vil egentlig være en svensk tjei"-måte. Nydelig, er du, Ane.

Endelig dom:
Det er ikke det at alder skal spille noen rolle. Men noen ganger slår bestemor deg i håndbak rett og slett fordi hun er gammel, rutinert, slu og vet hvordan man syrevasker jeans og bleker håret med sitron og sollys. Slik man gjorde før i tida. Beklager, Ane.

For alle Grand Prix-horer der ute anbefales forøvrig Shirley Clamps I dina ögon.

3 kommentarer:

  1. Cyndi Lauper. Tusen gang helt sikker!

    Hadde det derimot stått mellom Ane Brun, Guano Apes og Alphaville, ville Ane tatt en bunnsolid andreplass.

    SvarSlett
  2. Haha, Guano Apes er gøy, de hadde jeg glemt! :)

    SvarSlett
  3. Cindy Lauper, helt klart! Den eneste som kanskje kunne truet tronen til den kule gamlemora, er Phil Collins' versjon. Men det sier jeg fordi jeg er inhabil. :)

    SvarSlett