tirsdag 3. februar 2009

Twinky tirsdag: Ja, danke mein Herr


At vi skulle få plass til en tysker på Twinky tirsdag var vel ikke noe jeg hadde regnet med den første tirsdagen jeg dro frem tørkerullen Macbooken for å skrive om heite menn. Likevel, etter fire dager med "danke schön" og "ein schwarzer Kaffee, bitte", er det helt uproblematisk å innrømme at de er flotte mennesker, tross alt. Og noen mer enn andre. Det neste halvannet minuttet er derfor tildelt en germaner som er kjekk som bare pokker.

Daniel Brühl

De fleste husker sikkert dette lille Mr. Pretty-face ansiktet fra Goodbye, Lenin.


Han ser så ung og uskyldig ut, og det virker som om herligheten kom i går. Men likevel, Daniel har allerede rukket å bli 30 år. Kanskje skyldes noe av twink-utseendet hans at han bare er 1,76m høy?

Mine egne erfaringer med kjekke Brühl begrenser seg til tidligere nevnte film. Men han har spilt i et utall tyske produksjoner tidligere, og har heller ikke gått av veien for å kaste klærne. I 2006 vant han forøvrig en Goya-award (spansk Oscar) for en spansktalende rolle i Salvador. Han er nemlig tospråklig, siden moren hans er spansk. Og noen herlige gloser på kjærlighetens språk trekker vel ikke akkurat ned, for å si det sånn.

Kosbar fyr, sier du? Akkurat så søt som en teddybjørn? Vel, da kan jeg fortelle at Daniel hadde stemmen til Kenai i den tyske versjonen av Min bror, bjørnen. Veldig søtt når han skal fortelle elgene at han egentlig er et menneske, ikke en bjørn.

Kjekk mann på bildet, ja. Morsomt nok er kallenavnet hans Golum.

2 kommentarer:

  1. En venn som bor i Berlin traff ham på byen for en stund siden - han var visst ikke bare søt, han var veldig hyggelig ... ;)

    SvarSlett