tirsdag 27. januar 2009

Fransk spesial: Twinky tirsdag


Forrige Twinky tirsdag ble viet mimring fra gamle dager. Denne uken bruker vi derimot både bilde og video, og ser både sørover og framover. Og det på en og samme gang. Utrolig.

Bildet til venstre er kanskje ikke det de fleste forbinder med en twink (selv om noen sikkert vil føle seg truffet...), men det var nå en gang i Hannibal Rising, som den unge Hannibal Lecter, at ukens tirsdagstwink slo igjennom for alvor. Du har kanskje gjettet det? Hvis ikke, finn fram fransk-norsk ordbok og en croissant, og gjør deg klar for ukens eskapistiske skjønnhetsforherligelse.

Gaspard Ulliel

Det sies at et bilde ikke lyver, og ser man godt på dette er det tydelig at vi ikke beskuer et vanlig, tradisjonelt amerikansk skuespillertryne. Å nei, Gaspard er faktisk akkurat så eksotisk som han høres ut, og ble født i Boulogne-Billancourt, en rik forstad til Paris, for 24 år siden. Antrekket på bildet er av udeterminert type, men jeg tenker i alle fall at det er universitetsuniformen til Gaspard. Kremt, ja, la oss stoppe der og bevege oss videre.

Søtt ansikt, tenker du, men det rommer likevel en dramatisk historie. Gaspards "smilehull" til høyre på bildet er i virkeligheten et arr fra han var seks år gammel. Den lille franskmannen forsøkte da å bruke en hund til hest, noe hunden tilsynelatende hadde visse innsigelser mot.

Det er ingen hemmlighet at Gaspard er en velkledd herremann. Noe av årsaken kan sikkert tilskrives at faren var stylist, mens moren regisserte runway-moteshow.

Kjent ansikt, men vanskelig å plassere? Jeg nevnte innledningsvis at Gaspard ble kjent for rollen sin i Hannibal Rising. Men har du sett filmen "A Very Long Engagement", husker du ham sikkert derfra. Den er nemlig fransk, og Gaspard spilte mot selveste Audrey Tautou, eller Amelie om du vil.

Noen av oss vil likevel huske Gaspard for en langt mer kredibel rolle. Paris je t'aime består av mange små kortfilmer, en av dem av Gus Van Sant. Historien er søt, rar, romantisk og overraskende. Men en ting er sikkert, hvis Gaspard kommer inn på min jobb og hvisker franske gloser i øret mitt, da skal også jeg tro på soulmates.

1 kommentar:

  1. Jepp. Og jeg skal slå ham ihjel med en murstein.

    Sjalu? Neida.

    SvarSlett