tirsdag 20. januar 2009

Twinky tirsdag: Husker du?

Det er sannelig ikke lett å skulle finne fram til verdige tirsdagstwinker. Etter selv å ha passert tenårene innrømmer jeg glatt å ikke akkurat følge tett med på hva som skjer med up-and-coming 18-åringer i dagens kulturverden. Derfor forrige ukes ganske ukjente Charlie Hunnam, som nå går mot de 30. Likevel, litt kompetanse besitter man da etter å ha vært månedsmagasinet TOPPs mest iherdige (og kanskje eneste mannlige) kjøper fra 12- til 16-årsalderen. Derfor, trommesolo og absolutt stillhet for:

Jonathan Taylor Thomas
Nei, dette er ikke bare en tilfeldig gutt som er snappet opp fra nettet. Bruk hodet nå, tenk tilbake. Tenk TV3, grusomme 90-tallsvitser og endeløse repriser. Tenk gjesteopptredener med Pamela Anderson, Jay Leno og The Beach Boys. Ok, du skal få et hint til.

Jepp, vi snakker rett og slett om Randy Taylor, sønnen til selveste Tim Allens karakter Tim "The Tool Man" Taylor i den nå avdøde TV-serien "Ti tommeltotter". JTT, som nå har rukket å bli 27 år, spilte i serien fra 1991-1998, og fikk dermed foreviget hele 178 episoder.

JTT sluttet før serien ble lagt ned, og var heller ikke med på gjenforeningsepisoden. Årsaken var at han ville fokusere på studier, men alle har full forståelse om grunnen skulle være at han var lei vitsene til kollega Allen. I dag har JTT sannsynligvis en doktorgrad, for studiene har tilsynelatende gått så bra at han helt har sluttet å vise seg på lerretet. Huff, nei, det var stygt sagt. Han har da vært med i to Smallville-episoder, en i 2002 og en i 2004. Som vi ser over har han vokst opp til å bli en riktig så flott fyr (selv om det er litt creepy med et sånt baby-face i voksen alder).

Men tragisk nok, som for så mange andre barnestjerner, karrieren tok aldri helt av etter TV-episodene. JTT har likevel hatt enkeltroller i både Ally McBeal og i The Simpsons. Det er da noe. Men mest kjent vil han nok alltid være for å ha gitt stemme til Simba som barn i The Lion King.

Foretrekker du heller ekte mannfolk? Sjekk ut Mandig mandag.

3 kommentarer:

  1. Fy faen. Jeg var så dødsforelska.

    SvarSlett
  2. (Og vi hadde samme initialer. DET måtte i det minste bety noe.)

    SvarSlett
  3. Da var vi flere. JTT var nok mye av grunnen til at bladet Topp gikk såpass bra på nittitallet, gitt.

    SvarSlett