onsdag 7. januar 2009

Gifttrussel mot homobarer

Seattle opplever en kuriøs versjon av hatvold for tida. I går ble det nemlig kjent at en (sannsynligvis) gal person har truet med å ta livet av gjestene på 11 av byen homoutesteder. I et anonymt brev sendt til utestedene skriver personen at "ditt sted er blitt utpekt som mål. Jeg har fått tilgang til 67 gram ricin, som jeg vil bruke til å angripe minst fem av dine gjester".

Pent om natta. Men byens homser risikerer nå å bli søvnløse i Seattle.

Ricin kan være dødelig i så små doser som 500 mg, spesielt hvis inhalert. Alkohol er heller ingen god kombinasjon. Symptomer på forgiftning er kvalme og diaré etter 6 til 12 timer, og ofrene kan dø av sjokk eller organkollaps.

Det finnes ingen motmiddel mot stoffet.

Ricin utvinnes av bønnen fra kristpalmen. Navnet til tross, foreløpig er det ingen indikasjoner på at religiøse fanatikere står bak truslene.

"På grunn av mengden forventer jeg at de dør en smertefull død på sykehus. Alt jeg kan si er at ofrene ikke vil bry seg mye om de er døde eller nesten frosne, akkurat som de, formodentlig, ikke bryr seg om at de lever," skriver den gale personen.

Vedkommende har sendt et tolvte brev til ukeavisa The Strangers nekrologavdeling, og sagt de må forberede seg på å omtale rundt 55 menneskers død.

Det spørs likevel om Seattlehomsene lar seg skremme så lett. Ifølge Seattle Times var ansatte i The Stranger i går på byen for å vise at de ikke kan trues til å holde seg hjemme. I en av kommentarene på nettstedet Queerty skriver en leser "denne drittsekken tror litt ricin skal skremme oss fra å gå ut. Helvete, vårt samfunns historie tatt i betraktning, så finner vi en måte å gjøre det til det nyeste partydopet".


Dårlig kombo. Cosmo og ricin er en absolutt no-no-blanding. Selv i godt lag.

[via Queerty]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar