torsdag 15. januar 2009

Vi har en vinner!

Neste lørdag er det tid for den første av tre semifinaler i Melodi Grand Prix. Sammenlagtnivået er terningkast svak tre, og vi må dessverre vente til den siste delfinalen før vinneren av årets MGP, og potensielt Eurovision, entrer TV-skjermen.

Beklager, Wenche, låta er flott og blir en stor hit, og du ville garantert sikret 12 poeng fra Tyskland. Men i år må du se deg slått av ungdommen. For Aleksander Rybak risikerer å vinne den internasjonale finalen hvis Norge bruker litt vett og sender ham til Moskva.

Fairytale er en av de beste norske Grand Prix-låtene på år og dag. Og vær så snill, husk dette; schlagerkonseptet eksisterer nå bare i Sverige og på norske homoklubber (men der lever det til gjengjeld til de grader), og vi må tenke nytt. Det er bare å se på de siste to års vinnere Serbia og Russland. Folk må slutte å mase om østblokkfavorisering, og heller innse at de siste åra har den beste musikken kommet fra alle andre steder enn Mellom- og Nord-Europa.

Aleksanders låt er "etnisk" nok til å tiltrekke seg øst-europeiske stemmer, engelsken hans er god nok for "12 points" fra Storbritannia, og Irland, de er fornøyde så lenge de hører ei fele. At 22-åringen i tillegg ser bra ut og vanligvis leverer helt fantastiske sceneshow, trekker heller ikke ned.

Derfor, bruk hodet under semifinalen 7. februar, og ikke minst under finalen i Oslo Spektrum 21. februar. Stem Aleksander!

4 kommentarer:

  1. I will!

    Ingen tvil om at Aleksander banker de andre norske, i alle fall. Er LITT skeptisk til om han tar alle de andre i den internasjonale finalen, men han er i alle fall den beste muligheten vi har hatt på mage år.

    SvarSlett
  2. Hehe, jeg innrømmer at jeg nok ble litt vel revet med. Han må nok levere et ganske så heftig sceneshow for å nå helt til topps internasjonalt. :)

    SvarSlett
  3. Hadde vært morsomt om Norge sendte han til Europa dah!

    SvarSlett
  4. Jeg må jo ha sitti her og myst helt siden jeg så på haifilmen din, for jeg lurte på hva Enrique Iglesias hadde med den norske Melodi Grand Prix å gjøre. Nå ser jeg jo at det IKKE er Enrique. Nemlig.

    SvarSlett