søndag 18. januar 2009

Coverfredag. Nå også på søndag.

Jeg skammer meg. Det heter da vitterlig "Coverfredag" av en opplagt grunn. Men denne gangen kommer den altså på søndag. Jeg skylder på fredagens eksamen. Nok om det. Dagens duell er over en sang som man kan diskutere om er ihjelcovret. Men finn uansett fram hodetelefonene og kos deg.

Rihanna feat. Jay-Z - Umbrella
Paraply-sangen. En ikke mindre enn genial måte å bli rik på, med en låt hvor catch-phrasen er "du kan stå under paraplyen min. Y-en, y-en, y-en, e, e, e". Men fengende? I aller høyeste grad. Jeg innrømmer gladelig å ha vrikket ukristelig på både min egen og andres rumpe til denne sangen i seine nattetimer.



Manic Street Preachers - Umbrella
Gutta fra Wales har lagt eyeliner, leopardmønstrede jakker og coca cola-tuppert hår på hylla. Manics var det første store internasjonale bandet til å spille for Castro på Cuba, men har gjemt både sosialistflagg og palestinaskjerf i Ikea-skuffen under senga. Og i stedet for å covre band som Nirvana, har de nå gått over til listepop.


Endelig dom:

Dette er egentlig litt urettferdig, ettersom Manics var favorittbandet mitt siden sangen med den lange tittelen i 1998 og fram til 2005. Men var det noe Umbrella manglet? Ja, en gitar. Og hvem vil du egentlig stå under paraplyen sammen med - ei gjennomstrigla, uspennende dame, eller en rufsete, kjekk mann med litt røff stemme. Vi lar spørsmålet henge i lufta, og er tilbake neste uke. På fredag.

2 kommentarer:

  1. Umbrella blir uansett aldri det samme igjen etter Bare Egil Bands versjon...

    YouTube

    SvarSlett
  2. Jeez, den var helt syk. Vel, ikke ekstremt overrasket, men den trampa liksom i stykker alt som heter sukkerpop! :)

    SvarSlett